Nogomet
37

Čelik potopio Rudar, Sarajevo slavilo protiv Olimpica

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Olimpic - Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 6. kolu BHT Premijer lige Sarajevo je slavilo protiv Oilmpica rezulatatom 2:0, dok je Čelik potopio Rudar u Zenici s tri gola razlike.

Olimpic - Sarajevo 0:2

Sarajevo je povelo već u 17. minuti kada je Karić ubacio, a Komazec matirao Hamzića. Bilo 1:0 za goste sa Koševa.

U 23. minuti Olimpic je pokušao izjednačiti. Regoje je zatresao mrežu Sarajeva ali je gol poništen zbog faula nad golmanom.

Olimpic je pokušao izjednačiti i ponovo ozbiljno zaprijetio u 29. minuti kada se stvorila gužva u šesnaestercu pred golom gostiju, ali Rahmanović puca preko gola.

Također, u 37. minuti povrijeđen je igrač Sarajeva Komazec kojeg je zamijenio Huseinbašić. Utakmicu je obilježilo opraštanje Asmira Suljića od bordo dresa.

Oba tima imala su nekoliko pokušaja u drugom poluvremenu, ali Huseinbašić uspjeva potvrditi vodstvo Sarajevo golom u 87. minuti. Utakmica je završena rezultatom 0:2 u korist Bordo tima.

Čelik - Rudar 4:1

Čelik je dobro iskoristio prednosti domaćeg terena te je potpio Rudar Prijedor s četiri gola.

Pvi gol pao je u 15. minuti kada Kajkut pogađa za vodstvo Čelika. To vodstvo potvrđuje Dedić u 25. minuti još jednim golom uz pomoć Kajkuta koji mu je asistirao.

Na pauzu se otišlo s 2:0 za Čelik, a Rudar je ostao bez igrača jer je Rastoka dobio crveni karton.

Dedić je ponovo zatresao protivničku mrežu u 54. minuti i bilo je to 3:0 za Čelik. U stijelce se upisao i Alisaphić koji je postigao gol u 57. minuti za 4:0.

U 88. minuti dosuđen je penal za Rudar i Vidić uspjeva smanjiti rezultat na konačnih 4:1.