Dvije nesretne godine u Realu
1

Cassano se želi osvetiti Špancima: Govorili su mi da sam debeo

Klix.ba
Antonio Cassano (Foto: AFP)
Antonio Cassano (Foto: AFP)
Talijanski reprezentativac Antonio Cassano u večerašnju utakmicu ulazi izuzetno motivisan. Naime, napadač Milana se želi osvetiti Špancima zbog zlobnih komentara na račun njegove težine dok je igrao za Real Madrid.

Cassano vjeruje da će pobjedom nad Špancima u finalu Evropskog nogometnog prvenstva konačno poravnati račune. Talijanski reprezentativac je u redovima Real Madrida proveo dvije godine, period koji je za njega bio veoma nesretan.

Kritikovali su ga zbog viška kilograma i čak novčano kažnjavali ako bi se udebljao. Cassano tvrdi da ga nikad nisu cijenili i sada im želi pokazati koliko su pogriješili.

"Bilo bi sjajno pobijediti Špance. Moj boravak u Real Madridu nije dobro prošao. Govorili su mi da sam debeo i nisu me cijenili. Spreman sam da stvari postavim na svoje mjesto", kazao je Cassano ESPN-u.

On vjeruje da će Španci napraviti golemu grešku ukoliko večeras potcijene Italijane te dolio ulje na vatru kazavši da su Španci pobijedili u samo dvije od 11 utakmica s Italijom.

"Oni vjeruju da smo mi sretni što smo došli do finala. Možda misle kako je naša misija završena, ali debelo griješe. Španci, poput Nijemaca, nikada ne igraju dobro protiv nas. Uvijek ih dobro oznojimo", zaključio je Cassano.