Nogomet
10

Capital One kup: Nakon Chelseaja i Arsenala, pokleknuo i Manchester United

Piše: O. T.
Manchester United poražen od Middlesbrougha (Foto: Twitter profil Manchester Uniteda)
Manchester United poražen od Middlesbrougha (Foto: Twitter profil Manchester Uniteda)
Večeras je kompletirana osmina finala Capital One kupa. Plasman dalje obezbijedili su Manchester City, Liverpool i Southampton, dok je veliku senzaciju priredio Middlesbrough koji je nakon penala slavio na Old Traffordu.

Nakon sinoćnjeg ispadanja akutelnog prvaka Premiershipa i Capital One kupa Chelseaja i Arsenala, večeras je ispao i Mancehster United.

Jurgen Klopp je konačno upisao pobjedu na klupi Liverpoola. Redsi su na Anfieldu golom Clynea u 17. minuti savladali Bournemouth.

Veliku pobjedu upisao je Manchester City koji je na svom stadionu sa viokih 5:1 ispratio Crystal Palace. Za nebeskoplave su pogađali Bony, De Bruyne, Iheanacho, Yaya Toure i Garcia, dok je za goste pogodio Delaney.

Southampton je na svom terenu sa 2:1 slavio protiv Aston Ville koja je proteklog vikenda ostala bez trenera Tima Sherwooda i večeras je tim predvodio Kevin MacDonald. Yoshida i Pelle su donijeli pobjedu timu sa St. Marry stadiona, dok je u posljednjim trenucima utakmice Sinclair pogodio za goste.

Posljednji putnik u četvrtfinale je Middlesbrough koji je nakon penala uspio savladati Manchester United. Crveni đavoli su utakmicu počeli sa poprilično izmijenjenim sastavom u kojem su zaigrali Andreas Pereira, Jesse Lingard i James Wilson, a kasnije je Wilsona zamijenio Rooney.

Upravo je Rooney promašio prvi penal u seriji za United. a pridružili su mu se i Carrick i Ashley Young. Jedino je Pereira bio precizan sa bijele tačke u redovima Crvenih đavola. Za goste je promašio Nugent, dok su precizni bili Leadbitter, Downing i Gibson.

Rezultati osmine finala Capital One kupa:

Everton - Norwich 2:1 Hull - Leicester 2:1 Sheffield Wed. - Arsenal 3:0 Stoke - Chelsea 1:1 (pobjeda Stokea nakon penala) Liverpool - Bournemouth 1:0 Manchester City - Crystal Palace 5:1 Southampton - Aston Villa 2:1 Manchester United - Middlesbrough 0:0 (pobjeda Middlesbrougha nakon penala)