Bild
0

Bundesligaški klubovi protiv upotrebe vuvuzela

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Popularni njemački dnevnik Bild napravio je kratko istraživanje među službenicima bundesligaških nogometnih klubova o tome što misle o famoznom navijačkom rekvizitu po imenu vuvuzela.

Riječ je naravno o plastičnim trubama koje su podigle veliku prašinu na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, budući da njihov zvuk koji imitira slonovsku riku uvelike iritira kako gledatelje pred malim ekranima, tako i protagoniste same utakmice, igrače, te komentatore i novinare.

Bundesligaški klubovi većinom su protiv korištenja vuvuzela na svojim stadionima, pa su tako protiv njihove upotrebe između ostalih Schalke, Werder, Borussia Dortmund, Eintracht, Köln, za mogućnost njihove upotrebe otvoreni su Stuttgartu i HSV-u, dok su, recimo,  u Bayernu ili Bayer Leverkusenu neodlučni (ukupno je osam klubova protiv, šest za i četiri su neodlučna).

"U principu nismo donijeli stav o upotrebi vuvuzela. Makar, ne vjerujem da će naši navijači željeti uvesti vuvuzele na Allianz Arenu", rekao je sportski dorektor aktuelnog njemačkog prvaka Bayerna Christian Nerlinger.

"Ne vjerujem da bi zapravo netko htio unijeti tu trubu na Weserstadion, ali kada bi to i bio slučaj, trebalo bi mu je oduzeti na ulazu", komentirao je sportski direktor Werdera Klaus Allofs.

"Kod nas na početku neće biti na snazi zabrana unošenja vuvuzela. Vjerujemo ipak da iritirajuće trube neće biti primijenjene na njemačkim stadionima", komentar je HSV-ova predsjednika Bernda Hoffmanna.