Nogomet
0

Bundesliga: Domaćini bez trijumfa, tri meča okončana rezultatom 1:1

Klix.ba
(Foto: EPA)
Pet mečeva drugog kola Bundeslige nisu ponudili iznenađenja, ali ni mnogo pogodaka. Zanimljivo je da nijedan domaći tim nije ostvario trijumf, dok su uspješni gosti bili Bayern i Bayer Leverkusen.

Schalke 04 i novajlija Darmstadt podijelili su bodove na Auf Schalke Areni, a meč je okončan rezultatom 1:1. Gosti su iznenađujuće poveli već nakon devet minuta, a pogodak je postigao Rausch. U drugoj minuti drugog poluvremena pogodak za izjednačenje postigao je Julian Draxler. U gostujućem timu do 50. minute igrao je Mario Vrančić. Na drugoj strani nije bilo Seada Kolašinca koji je ponovo meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Zanimljiv meč publici su podarli Koln i Wolfsburg. Na kraju je završilo rezultatom 1:1 iako su domaći igrači do samog fiiniša imali prednost od 1:0. Koln je u vodstvo došao u 30. minuti pogotkom Zollera. Sedam minuta prije kraja Niclas Bendtner postavio je konačnih 1:1.

Identičnim rezultatom okončan je i meč Frankfurta i Augsburga. Gosti su poveli u ranoj fazi utakmice, a pogodak za 0:1 u 23. minuti postigao je Caiuby. U samom finišu konačnih 1:1 postavio je Marco Russ.

Važan trijumf na gostujućem terenu upisao je Bayer Leverkusen protiv Hannovera. Gostima je bilo dovoljno svega 18 minuta da postignu pobjedonosni pogodak, a strijelac za slavlje gostujućih navijača bio je Calhanoglu.

Bayern je bez obzira na igrača manje i podatak da je od prve minute imao rezultatski zaostatak, na kraju ipak uspio poraziti Hoffenheim rezultatom 2:1. Meč je odlično započeo za domaći tim koji je od prve minute imao prednost koju je donio Kevin Volland. Četrdeset minuta kasnije izjednačio je Thomas Muller. U 73. minuti Jerome Boateng je skrivio jedanaesterac i tom prilikom zaradio drugi žuti karton. Odgovornost je preuzeo Eugen Polanski, ali ipak nije uspio savladati Manuela Neuera. U samom finišu Bayern je preko Lewandowskog postigao pobjedonosni pogodak. Ermin Bičakčić ni danas nije ulazio u igru u timu Hoffenheima.

Bundesliga, drugo kolo:

Frankfurt – Augsburg 1:1 Hannover – Leverkusen 0:1 Hoffenheim – Bayern 1:2 Koln – Wolfsburg 1:1 Schalke – Darmstadt 1:1