Prijateljska utakmica
0

Brazil savladao Ukrajinu sa 2-0

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prijateljsku nogometnu utakmicu na Pride Parku u Derbyju odigrale su brazilska i ukrajinska reprezentacija. Slavili su Južnoamerikanci 2-0.

Dani Alves i Alexandre Pato bili su strijelci za izabranu vrstu na čijoj klupi sjedi Mano Menezes koji niti nakon svojih 270 selektorskih minuta nije vidio kako njegova ekipa iz vlastite mreže vadi loptu. Podsjetimo, debitirao je Menezes na klupi Brazilaca 2-0 pobjedom protiv Sjedinjenih Američkih Država, nakon čega je uslijedilo i 3-0 slavlje protiv Irana.

U susretu odigranom u ponedjeljak Brazil je bio dominantna ekipa čija pobjeda nije dolazila u pitanje i koja je mogla biti i izraženija. Jednako tako, poneku šansu za pogodak (jedan je i poništen) stvorili su suorganizatori, uz Poljsku, Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Brazil je utakmicu započeo s Milanovim napadačkim dvojcem Patom - Robinho. Robinho je bio zaslužan za asistenciju kod prvoga gola (ubačaj s lijeve strane) kojeg je u mrežu volej-udarcem pospremio Dani Alves u 25. minuti. Još je konkretniji bio Pato, strijelac za 2-0. Primivši loptu Carlosa Eduarda (s desne strane), oslobodio se čuvara, okrenuo i lijevom nogom pogodio konačan rezultat susreta u 64. minuti.

Dodajmo ovome da je ovaj susret bio stoti za Anatolija Timoščuka u dresu ukrajinske reprezentacije.

Prijateljska utakmica:

Brazil - Ukrajina 2-0 (Alves 25, Pato 64)