Nogomet
129

Borussia Mönchengladbach u problemima pred meč na Koševu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Dva ponajbolja igrača Borussije Mönchengladbach propustit će meč Evropske lige protiv FK Sarajeva koji se igra 21. augusta na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Naime, na zvaničnoj stranici njemačkog kluba objavljeno je da će Max Kruse propustiti početak sezone. Kruse je bio drugi strijelac Borussije u prošloj sezoni sa 12 golova.

Napadač Borussije definitivno će propustiti utakmicu DFB Cupa protiv FC Homburga ove subote, zatim prvi meč Evropske lige protiv FK Sarajeva, te susret prvog kola Bundeslige protiv Stuttgarta.

Pored Krusea, trener Borussije Lucien Favre u narednim utakmicama neće moći računati na njemačkog reprezentativca Christopha Kramera.

"Treniram tek sedam dana, tako da neću igrati. Nadam se da ću biti spreman za utakmicu Bundeslige protiv Stuttgarta", rekao je Kramer.

Trener Favre je u intervjuu za zvaničnu web stranicu kluba istakao da je zadovoljan obavljenim pripremama, ali je upozorio da ekipa još mora raditi kako bi dostigla potrebni nivo igre.

"Ne zanimaju me mnogo rezultati pripremnih utakmica, to su samo prijateljski susreti, ali ima segmenata igre koje moramo popraviti, kao što je vraćanje na našu polovinu terena nakon što izgubimo posjed lopte", rekao je Favre.