Nogomet
14

Trener Borussije M. oprezan, Zeničaninu Hrgoti igranje u BiH poseban osjećaj

Piše: D. B.
"Sutra igramo protiv tehnički jake ekipe koja igra dobro i brzo", poručio je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu trener Borussije M'Gladbach Lucien Favre.
Pres konferencija Borussije M'Gladbach (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pres konferencija Borussije M'Gladbach (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

On je dodao da je gledao nastupe Fudbalskog kluba Sarajevo u posljednje četiri utakmice, te su protivnici njegovih izabranika u kvalifikacijama za Evropsku ligu dobro organizovana ekipa.

"Uspjeli su izbaciti Atromitos koji je bio četvrti u grčkoj ligi. Mi moramo odigrati dobro u polju, praviti presing i na adekvatan način odgovoriti na presing protivnika", rekao je Favre koji će tek sutra odlučiti o prvih 11. Na raspolaganju mu neće biti Max Kruse i Christoph Kramer.

Lucin fevre (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Lucin fevre (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Što se tiče navijača, znamo da Sarajevo ima odlične fanove, ali smo mi navikli da igramo i pred 50.000 ljudi, tako da ćemo se skoncentrisati samo na utakmicu", istakao je Švicarac.

Uz njega predstavnicima medija se obratio i Branimir Hrgota, švedski fudbaler rođen u Zenici.

Na pitanje o eventualnom pozivu u reprezentaciju Hrvatske odgovorio je: "Nisam čitao o tome niti razmišljam. Niko me dosad nije kontaktirao. Sada me zanima samo sutrašnja utakmica".

Branimir Hrgota (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Branimir Hrgota (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Ipak, nije krio da će za njega biti poseban osjećaj igrati u BiH, ali je poručio da će se truditi da o tome što manje razmišlja.

Nakon što je Homburgu dao dva gola u Kupu, kazao je: "Znam da mi trener vjeruje. Postigao sam dva gola, ali i u narednim utakmicama moram dobro odigrati da bih bio standardan u prvom sastavu".

Utakmica između Sarajeva i Borussije M. igra se u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 20:45 sati.