Golijada na Tušnju
108

Borac do vrha napunio mrežu Tuzla Cityja i stavio jednu ruku na pehar šampiona BiH

N. M.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši banjalučkog Borca danas su na stadionu Tušanj deklasirali Tuzla City u golijadi sa 6:2, a pobjedom u 31. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine došli su na korak od titule šampiona.

Prvak Borac može zvanično postati već večeras, a to će se desiti ako Zrinjski ne ostvari pobjedu nad GOŠK-om u Gabeli u meču od 21 sat.

Loše je počela utakmica za Borac danas na tuzlanskom stadionu, pošto je Alen Mašović u 12. minuti snažnim udarcem zatresao mrežu Banjalučana za vodstvo Tuzla Cityja od 1:0.

No, probudio se potom aktuelni lider na tabeli i već do kraja prvog poluvremena stigao do preokreta i napunio mrežu tima iz Simin Hana.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Prvo je na 1:1 poravnao Jakov Blagaić u 14. minuti, a u 28. Srđan Grahovac pogađa za preokret tima koji s klupe vodi Vinko Marinović.

U finišu poluvremena se u strijelce upisuju i Stojan Vranješ i Jovo Lukić za ogromnih 4:1.

Pokušao je Tuzla City da se vrati u nastavku pa je preko Ajdina Nukića u 63. minuti smanjio na 4:2, ali to je bilo sve što su mogli domaći uraditi.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Iskusni veznjak Tuzla Cityja Huso Karjašević je u 80. minuti dobio direktan crveni karton, a interesantno je da je na teren ušao samo nekoliko trenutaka ranije.

Tako je Tuzla City završio utakmicu s igračem manje i bio je nemoćan da učini završnicu neizvjesnijom, a Borac je golovima Hrelje i Pejovića ovjerio pobjedu od 6:2!

Borac sada ima 75 bodova, osam više od Zrinjskog, koji će ostati i bez matematičkih šansi za titulu ako večeras u Gabeli od 21 sat ne savlada GOŠK.

S druge strane, Tuzla City zaostaje pet bodova upravo za GOŠK-om, pa bi u slučaju pobjede Gabeljana nad Zrinjskim ili neriješenog rezultata u ovom meču saznali i drugog putnika u niži rang pošto bi to tada i zvanično bio Tuzla City.

U narednom kolu Borac dočekuje Igman na svom terenu, dok će Tuzla City u goste Zrinjskom.

Rezultat i strijelci:

Tuzla City - Borac 2:6 (Mašović 11', Nukić 63' / Blagaić 14', Grahovac 28', Vranješ 44', Lukić 45+1'), Hrelja 86', Pejović 89')

Tabela: