Serie A
43

VIDEO / Bonucci suspendovan i kažnjen nakon tragikomičnog simuliranja

Totalsport
Zbog već osmog žutog kartona u sezoni talijanske Serije A, stoper Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije Leonardo Bonucci zaradio je suspenziju od jedne utakmice i novčanu kaznu od 2.000 eura.

Juventusov je defanzivac opomenut nakon jadnog pokušaja simuliranja 11-erca u dvoboju s Palermovim vratarom prilikom nedjeljnog gostovanja lidera tabele na Siciliji u srazu 16. kola.

Javno osramoćeni i ismijani reprezentativac, koji se nakon incidenta javno izvinio, sankcioniran je žutim kartonom već osmi put ove sezone. Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza stoga mu je odrezala novčanu kaznu od 2.000 eura te ga suspendovala za jednu utakmicu.

Osim njega, suspenzije je za incidente u 16. kolu zaradilo još 11 nogometaša, a najrigoroznije je kažnjen Fiorentinin veznjak Ruben Olivera. Osim jedne utakmice zabrane nastupa zbog akumuliranih žutih kartona, Urugvajac će dodatne tri utakmice suspenzije odraditi zbog namjernog gaženja na nogu Rominog veznjaka i bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Odluku je Disciplinska komisija donije teneljem pregledanog videosnimka.