Serie A
24

Juventus zapljusnule kazne: Suspendirani Conte, Chiellini, Bonucci...

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U subotnjem ogledu 22. kola talijanske Serije A nogometaši Juventusa su odigrali samo 1-1 na domaćem terenu protiv Genoe. Istopila se tako Juventusova prednost na vrhu, pa im sada Napoli prijeti s tri boda manje.

Nakon tog susreta protiv Genoe u Juventusu su bili bijesni na glavnog suca ogleda Marca Guidu, a reagirali su odmah nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Juventusovi igrači i čelnici su bili uvjereni da su pokradeni za nedosuđeni jedanaesterac, pa su tako mnogi iz domaće ekipe tražili dodatna objašnjenja kod suca, ali su, po mišljenju Disciplinske komisije tamošnjeg nogometnog saveza, izašli iz okvira normalnog ponašanja.

Uslijedile su tako kazne zbog nedoličnog ponašanja, a dvije utakmice suspenzije su zaradili prvi Juventusov trener Antonio Conte, te obrambeni igrač Leonardo Bonucci.

Miran nije bio niti Giorgio Chiellini, koji je trenutno povrijeđen i ne igra, ali je i on zavrijedio suspenziju od jedne utakmice, kao i crnogorski nogometaš Mirko Vučinić. Kažnjen je i generalni direktor kluba Beppe Marotta, koji do 18. februara ne smije obavljati svoju dužnost.

Dobio je Juventus i novčanu kaznu od 50.000 eura, a i svaka od spomenutih kažnjenih osoba je zaradila dodatnu kaznu po džepu.