Nogomet
27

Bojan Puzigaća: Norvežani nisu bauk, ako budemo pravi, prolazimo dalje

Klix.ba
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
FK Sarajevo će u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige ugostiti norveški Haugesund. Prema riječima nogometaša našeg predstavnika, Bojana Puzigaće, respekt prema protivniku je veliki, ali se očekuje prolaz u 3. pretkolo.

"Haugesund je sigurno protivnik ko mjeri. Ekipa je fizički jaka, što zahtijeva liga u kojoj igraju. No, mi trebamo gledati sebe i ako budemo na svom nivou, neće biti problema. Mi možemo proći dalje, Norvežani nisu bauk, ali ipak u tom dvomeču moramo biti pravi. Ne sumnjam da ćemo na kraju biti zadovoljni", izjavio je Puzigaća za portal Klix.ba.

Koliko Sarajevo može ove godine u Evropi, nije želio prognozirati.

"Trenutno smo samo fokusirani na Haugesund, a kada prođemo i saznamo ime sljedećeg protivnika, onda ćemo moći reći nešto više", rekao je nogometaš Sarajeva.

Nogometaši Sarajeva su se pripremali na Jahorini, a onda i u Sloveniji.

"Pripreme su protekle u najboljem redu. Neki igrači su otišli, a došlo je nekoliko novih momaka za koje smatram da će biti pojačanja za nas. Zadovoljni smo dosad obavljenim poslom, spremni smo za ono što nas čeka te se nadamo dobrim igrama i rezultatima", završio je Puzigaća.

Sarajevo i Haugesund igraju u četvrtak na Koševu s početkom u 21:00 sati.