Nogomet
71

Bogičević, Šivšić, Sačević i Čubara pojačali Olimpic

Klix.ba
Jadranko Bogičević
Jadranko Bogičević
FK Olimpic dogovorio je saradnju sa još četiri igrača za proljetni dio sezone Premijer lige BiH.

Sinoć su oni i zvanično predstavljeni. Radi se o bivšem igraču Željezničara, Jadranku Bogičeviću, zatim Safetu Šivšiću, Enesu Sačeviću te Almiru Čubari.

Bogičević je na novoj listi asova najpoznatije ime, prošle sezone okitio se titulom prvaka sa ekipom Željezničara te bio jedan od najboljih defanzivaca domaćeg prvenstva, nakon čega odlazi u Izrael. Bogičević je od jučer novi član Olimpica i dodatno će zaoštriti konkurenciju u odbrani Vukova u nastavku sezone.

Safet Šivšić bivši je U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine, rođen je 16.02.1993. godine. Igra na poziciji lijevog krila, bio je član zagrebačkog Dinama, te je kao posuđen igrač nastupao za Sesvete.

Još jedan talentovani igrač od proljeća će biti stanovnik Otoke. Riječ je o Enesu Sačeviću koji u Olimpic dolazi iz zvorničke Drine. Enes je rođen 25.02.1995. godine a u Olimpic dolazi sa prefiksom jednog od najtalentovanijih igrača iz Drine koja je u proteklih nekoliko godina iznjedrila mnogo vrhunskih igrača. Sačević igra na poziciji desnog i lijevog krila.

U nastavku sezone, prvom timu će se priključiti i Almir Čubara koji je do sada nastupao za kadete Olimpica. Čubara je najmlađi od četiri nova igrača, rođen je 1997. godine i sjajnim igrama u kadetskoj selekciji skrenuo je pažnju na sebe. Čubara igra na poziciji stopera.

Postoji mogućnost da se prije odlaska na pripreme, Olimpicu priključi još jedan ili dva igrača čime bi bio zaključen ovaj prelazni rok. Podsjetimo, prije Bogičevića, Sačevića, Šivšića i Čubare, u Olimpic su ove zime stigli Zajko Zeba, Josip Sesar, Filip Arežina i Dalibor Pandža.

Osim pojačavanja igračkog kadra, Olimpic radi na još nekoliko projekata o čemu će javnost bili blagovremeno obaviještena, navodi se u saopćenju.