Nogomet
0

Blatter: Moramo vratiti FIFA-in brod na pravi kurs

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: Reuters)
Sepp Blatter (Foto: Reuters)
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter, kojem je danas po četvrti put na FIFA-inom kongresu izglasan predsjednički mandat, najavio je borbu "za transparentnost i nultu toleranciju" u borbi protiv opasnosti koje prijete nogometu.

Bez protukandidata 75-godišnji Blatter dobio je jasnu većinu glasačkog tijela i 186 glasova od moguća 203.

"Počašćen sam što mogu prihvatiti volju 61. FIFA-inog kongresa i što ću služiti mandat od 2011. do 2015. godine. Zajedno se možemo suočiti s problemima s kojima je danas nogomet suočen i pokazati da je naša igra vrlo čvrsta i snažna", poručio je između ostalog Blatter.

"Moramo ići prema naprijed i vratiti FIFA-in brod na pravi kurs u transparentne vode. Potrebno nam je vremena, ne možemo to učiniti preko noći, ali uspjet ćemo."

Progovorio je Blatter i o zabrinutosti koju su uslijed optužbi za korupciju u FIFA-inim redovima izrazili iz redova najvećih sponzora krovne organizacije svjetskog nogometa poput Coca Cole.

"Rekli su da nam vjeruju, ali da vratimo FIFA-u u bolje vode. Nitko nam nije rekao da se povlači, samo da su malo zabrinuti. Siguran sam da će nakon danas donijetih odluka i direktnog dijaloga biti sretni nastaviti saradnju s nama, ne samo na Svjetskom prvenstvu već i ostalim takmičenjima širom svijeta."