Konferencija za medije
0

Bjelica se našalio s bh. nogometašem: Gađaš rašlje, a pogodiš semafor, probaj u golmana

D. P.
Bjelica se našalio na račun Hiroša (Foto: Screenshot)
Bjelica se našalio na račun Hiroša (Foto: Screenshot)
Trener Osijeka Nenad Bjelica nasmijao je prisutne na konferenciji za medije u zanimljivoj konverzaciji s bosanskohercegovačkim nogometašem Amerom Hirošem.

Hiroš je tokom ljeta napustio Mladost Doboj-Kakanj kao jedan od najboljih nogometaša Premijer lige BiH i prešao u Osijek.

Odlični ofanzivac poznat je po snažnom udarcu, a novinare je na današnjoj konferenciji za medije zanimala situacija iz prošle utakmice kada je bio u odličnoj situaciji da postigne gol, ali je lopta otišla daleko od gola.


"Ne znam šta da kažem, to je djelić sekunde. Može se desiti da uđe, ali i da ode preko gola", rekao je Hiroš, ali ga je njegov trener prekinuo i nasmijao sve prisutne:

"On samo gađa rašlje, ako ne ide u rašlje, ne vrijedi mu gol. Rekao sam mu i zadnju utakmicu da treba samo pogoditi gol. Na takvom brzom terenu gdje je golmanima teško, mora se gol pogoditi. On ima tu kvalitetu, ali hoće samo pauka srediti. Ne možeš uvijek zabiti takav gol, već treba i prljav i odbitak. Ne mora gol biti uvijek za Eurosporta. Možda počneš gađati golmana, da ode u rašlje. Sad si gađao rašlje, a pogodio semafor", našalio se Bjelica.

Konferencija za medije održana je povodom sutrašnje utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske u kojoj Osijek igra protiv Slaven Belupa. Očekuje se da će Hiroš nastupiti od prve minute.