Branili "korner"
98

Bizarne scene obilježile konačni kraj prekinute utakmice između Nice i Marseillea

N. K.
Bizarne scene na konačnom kraju meča (Foto: Screenshot)
Bizarne scene na konačnom kraju meča (Foto: Screenshot)
Scene sinoćnjeg nasilja iz Nice zgrozile su nogometni svijet, a na društvenim mrežama pojavila se i fotografija bizarne scene pokušaja nastavka utakmice gdje gostiju iz Marseilla nije bilo, dok su domaći u formaciji branili korner.
Meč trećeg kola Ligue 1 između Nice i Marseillea je prekinut u 74. minuti nakon upada navijača domaće ekipe na teren i sukoba s gostujućim nogometašima, koji su kasnije odbili nastaviti duel.

Predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere navijačima je nakon jednosatnog prekida objavio kako je odlučeno da će utakmica biti nastavljena.

Domaći igrači su se desetak minuta kasnije pojavili na terenu i zagrijavali su se, dok su sudije izašle sat i po nakon prekida.

Glavni sudija Benoit Bastien je postavio loptu na korner, odakle je trebala biti nastavljena utakmica i dao znak za nastavak, a igrači Nice napravili su formaciju tako da brane ubačaj.

Tada je i nastala fotografija ove bizarne scene budući da na terenu nije bilo nikoga ko bi izveo taj korner pa je sudija ubrzo označio konačni kraj utakmice.

Meč Nice i Marseillea će epilog dobiti u disciplinskom postupku tijela koja su za to nadležna u francuskoj Ligue 1.