"Ljudino, dobro pamtimo"
1

Bivši golman Sarajeva tajno platio operaciju navijaču, srbijanski klub ga pozvao u goste

H. H.
Matej Delač je omiljen i van terena (Foto: Facebook)
Matej Delač je omiljen i van terena (Foto: Facebook)
Nekadašnji golman Sarajeva Matej Delač svojevremeno je platio 6.000 eura za operaciju navijača Vojvodine, a srbijanski klub mu se javno zahvalio i pozvao ga da bude njihov gost.

Delač trenutno nosi dres danskog prvoligaša Horsensa, a na Koševu je ostavio izvanredan utisak tokom tri posudbe iz Chelseaja, dok je kratko boravio i u Vojvodini.

Za Sportski žurnal Delač je govorio o vremenu provedenom u Novom Sadu, a nakon intervjua, Vojvodina je putem zvanične stranice objavila priču koja do sada nije bila poznata.

"Skroman kao i uvijek, Matej Delač nije spomenuo da je svojevremeno sam dao 6.000 eura za operaciju našeg navijača Stojana Kolarova, ali mi i dalje dobro pamtimo sve! Ljudino, bit će nam drago da nam što prije budeš gost u Novom Sadu i tvojoj Vojvodini", poručili su iz redova srbijanskog velikana.

Nekadašnji golman Chelseaja je rođen 1992. godine u Gornjem Vakufu, a "proizvod" je škole fudbala Intera iz Zaprešića. Nastupom u dresu Intera sa 16 godina i 186 dana postao je tada najmlađi igrač hrvatske lige.

U londonski klub je otišao 2010. godine nakon čega je bio na posudbama u nekoliko klubova od kojih se izdvajaju Sarajevo i Vojvodina, a od 2018. je član Horsensa.