Nema dileme
1

Bivši crnogorski nogometaš: Maradona i Pele? Za mene je Šabanadžović najbolji svih vremena

F. Z.
Refik Šabanadžović (Foto: Klix.ba)
Refik Šabanadžović (Foto: Klix.ba)
Bivši crnogorski nogometaš Ardijan Đokaj kaže kako je za njega bivši nogometaš Željezničara i Crvene zvezde Refik Šabanadžović najbolji nogometaš svih vremena.

Đokaj je kao 20-godišnjak iz podgoričke Budućnosti prešao u redove španske Mallorce koja je u to vrijeme igrala i Ligu prvaka. U Španiji je potom igrao za Lleidu, a onda je prešao u Obilić, potom i OFK Beograd i Crvenu zvezdu. Igrao je još u Turskoj za Trabzonspor, a potom i u Njemačkoj za Koblenz i Munchen 1860. Karijeru je završio u Mogrenu, a danas radi kao sportski direktor beogradskog Rada.

Đokaj je rođen u mjestu Tuzi 1979. godine, a 14 godina ranije u istom crnogorskom mjestu rođen je legendarni nogometaš - Refik Šabanadžović.

"Iz Tuzi su Sanibal Orahovac i Refik Šabanadžović, pa je nevjerovatno da je tako malo mjesto Zvezdi dalo tri igrača. Refik je naš idol, bio nam je svima mentor, a što se mene tiče, on je najbolji nogometaš na svijetu. Za mene nije najveći Maradona, Pele, za mene je Refik najbolji fudbaler svih vremena. I ne samo za mene, već za sve Tuzane", rekao je Đokaj za Espreso, javljaju podgoričke Vijesti.