Pojavio se snimak
0

Bivšem Pjanićevom saigraču nasred ulice uperili pištolj u glavu i ukrali luksuzni automobil

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Bivši brazilski napadač Fred preživio je pravu dramu nakon što su mu napadači tokom oružane pljačke uperili pištolj u glavu.

Drama se odigrala u četvrtak navečer nakon što je bivši napadač napustio stadion Maracana u Rio de Janeiru nakon pobjede njegovog kluba nad Sao Paulom.

Na snimku kamere se vidi kako trojica muškaraca izlaze iz bijelog automobila koji je pratio Freta i pritrčavaju njegovom vozilu prije nego što su ga natjerali da izađe uz prijetnju pištoljem.

Nakon što su ga istjerali iz automobila, Fred je viđen kako trči iza obližnjeg drveta i leži na pločniku s licem prema zemlji.

Osim njegovog luksuznog terenca, pljačkaši su nekadašnjem saigraču Miralema Pjanića oteli i mobitel, a još uvijek nije bilo zvaničnog komentara policije na ovaj nemio događaj.

Fred, punog imena Frederico Chaves Guedes, drugi je najbolji strijelac u Historiji Fluminensea sa 199 golova u svim takmičenjima.

Tokom karijere igrao je i za Atletico Mineiro, Cruzeiro i Lyon u Francuskoj sa našim Miralemom Pjanićem, gdje je pomogao timu da osvoji tri uzastopne titule u francuskom šamionatu.

Za Brazil je debitovao 2005. godine, a u 39 utakmica postigao je 18 golova.