Nevjerovatna priča
1

Bivša zvijezda Liverpoola morati platiti 26.000 eura nakon krađe njegovog psa

H. H.
Sturridge i njegov pas Lucci (Foto: Twitter)
Sturridge i njegov pas Lucci (Foto: Twitter)
Engleski napadač Daniel Sturridge mora platiti 26.000 eura čovjeku koji je pronašao njegovog ukradenog psa.

Nevjerovatna priča datira još od prije dvije godine, kada je Sturridge na svom Instagramu objavio da je doživio pljačku u svojoj kući u Los Angelesu. Ono što je nogometaša najviše zabrinjavalo nisu materijalna dobra, već to što su mu lopovi odveli i psa Luccija.

Sturridge je potom objavio fotografije i videa, zamolivši za pomoć kako bi pronašao svog ljubimca, obećavši tom prilikom i nagradu onome ko pomogne da se pronađe njegov pas.

Kasnije je tviteraš i reper po imenu Killa Fame na svom profilu na društvenim mrežama objavio niz fotografija na kojima je označio Sturridgea, uz pitanje da li je to pas kojeg traži.

Kad se ustanovilo da je taj pas zaista Lucci, Sturridge je dobio svog psa nazad. Priča koja je, čini se, imala sretan kraj, sve dok se sam reper ponovo nije oglasio na Twitteru, kritujući Sturridgea jer nije ispunio obećanje i poslao mu nagradu za povratak psa.

Osim toga, dodao je da mu je Sturridge "jedva rekao hvala" i proveo je manje od pet minuta s njim prije nego što je psa odveo kući.

Slučaj je završio na sudu, a biritanski mediji su objavili da je sud u Los Angelesu naložio Sturridgeu da plati Fosteru Washingtonu, pravom imenu repera, 26.000 eura nakon što je otkriveno da nije ispunio obećanje i engleski napadač će morati platiti kaznu.

Washington je dodao da još nije dogovorio plaćanje sa Sturridgeom.

Sturridge trenutno nastupa za australski Perth Glory, a tokom karijere igrao je za Manchester City, Chelsea, Bolton, Liverpool, WBA i Trabzonspor. Za reprezentaciju Engleske igrao je 26 puta i postigao je osam golova.