Čekaju nove angažmane
17

Sky Sports sastavio tim od 11 sjajnih igrača koji još nemaju klub

D. B.
Prijelazni rok je završen, ali klubovi i dalje mogu dovesti igrače koji su trenutno slobodni. Sky Sports je napravio tim od igrača koji još uvijek nemaju klubove.

Orjan Nyland je norveški golman koji je sporazumno raskinuo ugovor s Aston Villom nakon što je klub doveo Emiliana Martineza iz Arsenala. Nyland je upisao 30 nastupa u dvije sezone. Bio je umiješan u kontroverzni poništeni gol u utakmici protiv Sheffield Uniteda u prvoj utakmici nakon nastavka Premiershipa prošle godine.

Golman je izvadio loptu iz gola nakon što se sudario sa svojim defanzivcem zbog čega se nije moglo jasno vidjeti da li je prešla liniju. Utakmica je završena bez pogodaka, a taj bod je pomogao Aston Villi da izbjegne ispadanje iz elitnog ranga.

Desni bek Antonio Valencia drži rekord po nastupima u Premiershipu jer je odigrao 324 utakmica. Nakon odlaska iz Manchester Uniteda potpisao je za LDU Quito u Ekvadoru 2019. godine te je pomogao u osvajanju kupa. Upisao je deset nastupa, a sada je ponovo slobodan.

Stoper Ashley Williams, kapiten Velsa, prošlu sezonu je proveo u Bristol Ciyju nakon što je napustio Evertzon. Odigrao je 33 utakmice u svim takmičenjima, a potom je napustio klub.

Simon Francis je također stoper, a pamtit će ga navijači Bournemoutha za koji je igrao devet godina i uglavnom bio kapiten. Bio je ključan u plasmanu kluba u Premiership, ali prethodne dvije sezone su bile ispunjene povredama. Nakon ispadanja u Championship, napustio je klub.

Lijevi bek Gael Clichy je svima dobro poznat. U Premiershipu je igrao 14 godina kao član Arsenala i Manchester Cityja, a nastupao je i za Bašakšehir od 2017. godine te je pomogao klubu da osvojio titulu prvaka Turske ove godine te je bio asistent za odlučujući gol. Ipak, ovog ljeta je postao slobodan igrač.

Veznjak Jack Wilshere je napustio West Ham te je saopćio da je bio spreman osam mjeseci, ali priliku za igru nije dobio. On vjeruje da još uvijek može igrati u Premiershipu iako je za West Ham u dvije sezone odigrao samo 16 utakmica. Također, imao je i problema s povredama.

Veznjak Andy King je proveo 16 godina u Leicesteru, a bio je i u akademiji ovog kluba. Pomogao je u ostvarenju promovije u League One i Championship, a potom i u osvajanju Premiershipa 2016. godine. Ipak, klub je napustio ovog ljeta nakon što je igrao na posudbama za Swansea, Derby, Rangerse i Huddersfield. Još uvijek trenira s Leicesterom kako bi održavao formu.

Samir Nasri je također veznjak koji je igrao za Arsenal, Manchester City, West Ham i Anderlecht, a sada je ponovo slobodan.

Daniel Sturridge nikad nije uspio vratiti formu koju je imao u sezoni 2013/2014 kao napadač Liverpoola. On je nakon osvajanja Lige prvaka prošle godine prešao u Trabzonspor, ali je napustio ovaj klub u martu ove godine. Suspendovan je na četiri mjeseca zbog kršenja pravila o klađenju. Za turski klub je u 17 utakmica prethodno postigao šest golova.

Napadač Mario Balotelli je slobodan otkako je napustio Bresciju. U ovom klubu je proveo godinu dana, a nakon ispadanja Brescije u Seriju B, dobio je čiste papire.

Mario Mandžukić je igrao za velikane poput Bayerna, Atletico Madrida i Juventusa, a potom je u decembru prošle godine otišao u katarski Al-Duhai. Ipak, nakon svega šest mjeseci, deset nastupa i dva gola, sporazumno je raskinuo ugovor.