Remi u Zenici
26

Bilobrk poklonio bod Čeliku, Mahmutović iz penala nabio loptu preko tribine

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika i Radnika podijelili su bodove u Zenici u posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH rezultatom 1:1.

Čelik je na početku susreta bio malo konkretniji, te je Bilobrk u tri navrata sigurno intervenisao nakon pokušaja Aganspahića.

Nakon 28 minuta igre Radnik je prvi put zaprijetio kada je Mekić šutirao, ali je lopta otišla visoko iznad Pavlovićevog gola.

U narednom napadu Bilobrk je konačno matiran, no pogodak Aganspahića je poništen zbog ofsajda.

Najbolji igrač Radnika Đurić se nakon pola sata igre povrijedio i morao je napustiti susret, a u igru je ušao Janjić.

Radnik je iz prvog šuta u okvir gola domaće ekipe poveo. Igrala se 41. minuta susreta kada je Bečelić ubacio loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, odbrana Čelika je katastrofalno reagovala, a Janjić je primio loptu u Pavlovićevom petercu i poslao je u mrežu za 1:0.

Do kraja poluvremena Huseinbašić je pokušao iz slobodnog udarca, no Bilobrk je bio siguran. Na odmor su domaći navijači igrače Čelika ispratili zviždcima.

Ti zvižduci su "razdrmali" domaću ekipu, te je Čelik od samog starta drugog poluvremena svim silama napadao na gol gostiju.

Aganspahić je u 52. minuti imao dobru priliku, ali je Bilobrk bio uspješniji, a onda je golman gostiju napravio nevjerovatan kiks u 61. minuti.

Nakon duge lopte sa lijeve strane lopta je došla do Resića koji je primio kod gol-aut linije, Bilobrk je krenuo ka lopti i onda iz nekog razloga zastao, Resić ga je zaobišao lagano i poslao loptu u prazan gol za 1:1.

U 65. minuti Čelik je dobio priliku za preokret kada je Šubert u kaznenom prostoru faulirao Huseinbašića, a sudija Mulahasanović je pokazao na penal.

Mahmutović je preuzeo odgovornost i katastrofalno šutirao. Loptu je udario iz sve snage, ali je ona otišla visoko preko gola i van stadiona.

U 72. minuti Radnik je ponovo mogao stići u vodstvo, no Peco je nakon lijepe akcije sa desetak metara uzdrmao prečku.

Deset minuta prije kraja Resić je sjajno šutirao sa 25 metara, lopta je išla u same rašlje, no Bilobrk je sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Do kraja susreta obje ekipe su pokušavale doći do pogotka koji bi im donio tri boda, no to se nije desilo i susret je završen rezultatom 1:1.