Smješteni u grupu smrti
0

Bild: Pobuna u reprezentaciji Njemačke uoči Eura, problem prave zvijezde Chelseaja

K. H.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Njemački list Bild piše da atmosfera u reprezentaciji Njemačke uoči nastupa na Evropskom prvenstvu uopšte nije idealna te da igrači ne podržavaju selektora Joachima Löwa i njegove taktičke zamisli, a uz to se navodi da zvijezde Chelseaja Kai Havertz i Timo Werner insistiraju na igranju u prvoj postavi.

Oni pišu da je u reprezentaciji Njemačke izbila pobuna među nogometašima jer im se ne sviđa odluka selektora Löwa da igra s tri štopera, već insistiraju na igri s četiri igrača u odbrani, što im je ranije bila dobitna formacija.

Navodno su svi igrači protiv takve želje i ideje selektora, a također se navodi da to nije jedini problema za Löwa i da bi on probleme mogao imati i u samoj ekipi. Naime, nakon što je donio odluku da Njemačku na Euru u napadu predstavljaju Leroy Sane, Serge Gnabry i Thomas Muller, takav scenario se ne sviđa zvijezdama Chelseaja Kaiju Havertzu i Timi Werneru.

Oni smatraju da su odličnom sezonom u Chelseaju, s kojim su postali prvaci Evrope, zaslužili mjesto u prvoj postavi i upravo o tome govorio je mladi Havertz koji će uskoro napuniti 22 godine.

"Ambiciozan sam i naravno da želim igrati od početka već protiv Francuske", rekao je Havertz.

Ovaj nogometaš je prošlog ljeta u najvećem transferu u historiji Bundeslige prešao iz Bayera u Chelsea za 80 miliona eura, dok je Timo Werner također prošlog ljeta prešao za 50 miliona eura iz Leipziga.

Treba reći i to da će Joachim Löw nakon Eura napustiti funkciju selektora Njemačke nakon 15 godina, a oni će u grupnoj fazi igrati s aktuelnim prvacima svijeta Francuzima, aktuelnim prvacima Evrope Portugalcima i Mađarima.