Promijenio dres
167

BiH izgubila najvećeg bisera mlade reprezentacije: Sučić odlučio igrati za Hrvatsku!

N. K.
Petar Sučić (Foto: EPA-EFE)
Petar Sučić (Foto: EPA-EFE)
Petar Sučić (20) dobio je poziv za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, čiji je standardni član, ali gotovo je sigurno da se neće odazvati.
Naime, Sučić je, kako tvrdi 24sata.hr, odlučio promijeniti reprezentaciju i zaigrati za Hrvatsku.

Najugodnije iznenađenje prvenstva oduvijek je želio igrati za Hrvatsku, a predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i Stipe Pletikosa, upravo su dogovorili transfer. Mladi veznjak uživa povjerenje Sergeja Jakirovića, a posljednjih je sedmica postao neizostavan starter u vizijama trenera Modrih. Slučajno ili ne, Dinamo je u tim utakmicama odmah proradio, opći je dojam kako Modri izgledaju bolje i agresivnije s njim u ekipi.

Trkački kapaciteti daleko su mu iznad evropskog prosjeka (pa i onog u ligama "petice"), Sučić je protiv PAOK-a istrčao nevjerovatnih 13,5 kilometara. Mladi veznjak može biti i "šestica" i "osmica", nogometnim karakteristikama podsjeća na Marcela Brozovića. Trkački besprijekoran, miran na lopti, taktički pametan, igra bez srljanja, bez kobnih pogrešaka. I sigurno je velika budućnost Dinama, a sada i hrvatskog nogometa.

Sučić je član U-21 reprezentacije BiH, iako mu je bratić Luka već dugo član Vatrenih.

"Razmišljao sam u tom smjeru, ali niko me nikad nije kontaktirao iz HNS-a. Mlad sam, sretan što igram, a ništa još nisam odlučio. Poziv Hrvatske? E, bilo bi savršeno jednog dana u reprezentaciji zaigrati uz bratića Luku, to bi bilo top", rekao je Petar Sučić u nedavnom intervjuu za 24sata.

E, pa želja mu se konačno ispunila i od danas će biti igrač Hrvatske.