Porede ga sa Brozovićem
0

Hrvati spremaju krađu Sučića, u seniore Bosne i Hercegovine ga još niko ne zove

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski mediji su oduševljeni nastupom bosanskohercegovačkog mladog reprezentativca Petra Sučića na meču između Zagrebačkog Dinama i PAOK-a.

Sučić je odigrao kompletnu utakmicu, a u finišu susreta je dobio i žuti karton da bi ga na press konferenciji nakon utakmice pohvalio i Sergej Jakirović.

"Dugo smo zajedno, debitovao je za Zrinjski kod mene protiv Sheriffa. Puno je napredovao u Dinamu, ima kontinuitet, ozbiljnu minutažu. Petar je krasan dečko, ima jake radne navike, dobar karakter i upija sve naše informacije", rekao je Jakirović nakon utakmice.

Germanijak ga je uporedio sa Marcelom Brozovićem, a dalje piše o tome da su ga Stipe Pletikosa, direktor reprezentacija, Ivica Olić, Dalićev pomoćnik, kondicioni trener Luka Milanović te predsjednik HNS-a Marijan Kustić uživo gledali na sinoćnjem meču i tamo su mogli vidjeti nogometaša koji je budućnost Vatrenih, navode oni.

Ističu da je ovaj 21-godišnji Bugojanac rođen u Livnu još uvijek mladi reprezentativac BiH, ali sa jasnom željom da igra za Hrvatsku.

Dodajmo da ga i pored vrhunskih igara u zagrebačkom sastavu niko ne zove u seniorsku reprezentaciju BiH, a šta će od svega biti, bit će jasnije uskoro.