Nogomet
0

Beširević, veznjak Radnika: Idemo u polufinale Kupa BiH

Klix.ba
Foto: FK Radnik Bijeljina
Foto: FK Radnik Bijeljina
Fudbalere Radnika očekuje uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH gdje će odmjeriti snage sa članom Prve lige Federacije ekipom Radničkog iz Lukavca. Tim iz Bijeljine iz prvog susreta ima veliku prednost od 2:0.

Jedan od kreatora igre Radnika, Dino Beširović smatra da je rezultat iz prve utakmice velika prednost za njegovu ekipu, ali isto tako smatra da se ne smiju opustiti kako bi posao priveli do kraja odgovrono.

"Nalazimo se na dobrom putu da nakon pobjede u susretu protiv Radničkog uđemo u polufinale Kupa bh, što bi bio Radnikov najbolji plasman u kup takmičenjenjima u historiji kluba. Radnički neće doći u Bijeljinu da se brani, jer on nema šta da izgubi pa se moramo dobro organizovati i posao iz prve utakmice privesti kraju. Nemamo puno kalkulacija, kvalitetniji smo od Lukavčana, tako da naša pobjeda i ovjera prolaza u polufinala ne bi trebala da dolazi u pitanje", tvrdi fudbaler Radnika Dino Beširović.

Utakmica između Radnika i Radničkog na Gradskom stadionu u Bijeljini počinje u 15 sati, a glavni arbitar u ovome susretu biće Zovko Vedran iz Mostara.

Sav prihod od prodatih ulaznica s utakmice između Radnika i Radničkog bit će usmjeren na liječenje mladog golmana Slavije iz Istočnog Sarajeva Miloša Božovića. Božović je teško povrijedio glavu 2014. godine u utakmici omladinske Premijer lige BiH između Slavije i Zvijezde iz Gradačca.