Lothar Matthäus
0

"Berbatov me odbio, ta priča je gotova"

Totalsport
Lothar Matthäus
Lothar Matthäus
Lothar Matthäus, koji je prije desetak dana imenovan za novog selektora bugarske reprezentacije, priznaje kako nije uspio u svojoj misiji vraćanja najboljeg bugarskog nogometaša Dimitra Berbatova u nacionalnu ekipu.

Napadač Manchester Uniteda, koji igra u velikoj formi, objavio je u maju ove godine kraj svoje karijere u bugarskoj reprezentaciji, za koju je zabio 48 golova.

Bez njega je Bugarima jako loše krenulo u kvalifikacijama za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Bugarska je izgubila na Wembleyju od Engleske s 4-0, a potom i u Sofiji od Crne Gore koju vodi hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar s 1-0. U G grupi još su Švicarska i Wales.

Nakon uvodna dva poraza, Stanimir Stoilov je podnio ostavku na dužnosti selektora, a naslijedio ga je Lothar Matthäus, rekorder po broju u njemačkoj reprezentaciji i kapiten bivše Zapadne Njemačke koja je 1990. godine osvojila naslov svjetskog prvaka. Matthäus, koji će na klupi Bugarske debitirati za osam dana na gostovanju kod Walesa u Cardiffu, priznao je da nije uspio nagovoriti Berbatova na povratak u tim, što je najavljivao kao prvi potez nakon preuzimanja klupe Bugarske..

"Razgovarao sam s Berbatovim nekoliko puta, ali on nije spreman za povratak. Nije mi dao nikakav razlog svojoj odluci, ali ta priča je za mene sada gotova. Priliku će dobiti neki drugi igrači. Možda je to kao u njemačkoj reprezentaciji uoči ovogodišnjeg Mundijala. Ballack se ozlijedio, priliku su dobili Özil i Khedira, i eto ih sada obojice u Real Madridu", izjavio je Matthäus za Kicker.