Old Trafford
0

Benzema kao Unitedova zamjena za Ronalda

Totalsport
Foto: PA
Foto: PA
Nakon odlaska Cristiana Ronalda (24) iz Manchester Uniteda, uprava kluba s Old Trafforda u potrazi je za igračem koji će ga pokušati nadomjestiti.

Ime koje se posljednje spominje u engleskim medijima tako je Karim Benzema, 21-godišnji Lyonov napadač. Mnogo je vhunskih europskih klubova koji bi ovog rasnog strijelca voljeli vidjeti u svojim redovima, a među njima se spominju Barcelona i Inter, ali čini se da je Manchester United ipak najveći favorit.

Iako je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas nedavno rekao da nema namjeru prodati Benzemu prije Svjetskog prvenstva sljedeće godine, transfer bi se lako mogao odigrati već i ovog ljeta, ukoliko cijena bude prava.

  • Ako predsjednik Aulas dobije ponudu koju je nemoguće odbiti, tada bih bio obavezan otići – rekao je nedavno Benzema, natuknuvši tako svoj odlazak.

Manchester Evening News spominje da je United za Benzemu spreman platiti 35 miliona eura, ali i dodaje da će Aulas ponukan vrtoglavo visokim Kakinim (67,2 miliona eura) i Ronaldovim (94 miliona eura) transferima u Real, pokušati utržiti i puno više.