Zasad su u dobroj poziciji
1

Benitez: Želimo trofej u FA Cupu, ali prioritet je plasman u Ligu prvaka

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Privremeni menadžer Chelseaja Rafael Benitez još je jednom istaknuo da je glavni cilj Bluesa plasman među najbolje četiri ekipe u Premierligi, a ne osvajanje FA Cupa.

Chelsea je u ponedjeljak u ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Cupa pobijedio Manchester United s 1-0, ali mogućnost osvajanja naslova u ovom takmičenju za španskog stručnjaka i dalje je u drugom planu. Prioritet je plasman u Ligu prvaka, a za takav domet londonski klub mora završiti Premierligu minimalno na četvrtom mjestu.

"S obzirom na sve okolnosti koje nas okružuju, mislim da radimo dobar posao. U polufinalu smo FA Cupa, u četvrtfinalu Evropske lige i na četvrtom mjestu u Premierligi. U dobroj smo poziciji, a nastojat ćemo je učiniti još boljom. Prioritet nam je i dalje Top 4, ali isto tako, kao vrhunski klub, nemamo pravo propuštati trofeje. Moramo biti fokusirani na svako takmičenje, ali jedno nam je oko sve vrijeme na Premierligi", poručio je Benitez.

"U subotu smo izgubili od Southamptona i bili smo najgori na svijetu. Danas smo pobijedili i odmah smo najbolji. Uvijek treba pronaći ravnotežu", zaključio je Španac.