Nogomet
0

Benitez: Samo profesionalno obavljam svoj posao

Totalsport
Rafael Benitez
Rafael Benitez
Privremeni menadžer engleskog nogometnog kluba Chelseaja Rafa Benitez bio je izuzetno sretan zbog ulaska ekipe u finale Evropske lige, u kojem će se 15. maja sukobiti s Benficom.

Iako je Benitez i dalje "neprijatelj broj 1" kod Chelseajevih navijača, španski stručnjak svoj posao, uprkos tome što je jasno da odlazi iz kluba na kraju sezone, obavlja maksimalno profesionalno. Tako je u dvije polufinalne utakmice Europa lige eliminirao švicarski Basel, te izborio priliku da osigura ekipi i drugu godinu zaredom evropski naslov. Podsjetimo, prošle je sezone Roberto Di Matteo vodio Chelsea do naslova Lige prvaka.

"U Chelsea sam došao odraditi svoj posao profesionalno. Zadovoljan sam igrom i pristupom utakmici svih igrača, koji su naporno radili otkako sam došao u klub", rekao je pomalo diplomatski trener na odlasku Benitez.

Podsjetimo, Chelsea je u Baselu prije sedam dana slavio s 2-1, no jučer (četvrtak) je na poluvremenu gubio s 1-0, zahvaljujući pogotku Mohammeda Salaha u sudijskoj nadoknadi. No, s tri pogotka u nastavku, od kojih je posebno bio impresivan posljednji Davida Luiza, Chelsea rutinski "čekira" svoju kartu za Amsterdam i finale protiv Benfice.