Nogomet
13

Benitez: Utakmica protiv Tottenhama je za nas finale

Totalsport
Rafael Benitez
Rafael Benitez
Minimalnom 1-0 pobjedom na gostovanju kod Manchester Uniteda na Old Traffordu u 36. premierligaškom kolu nogometaši Chelseaja napravili su golemi korak ka plasmanu u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Prestigli su Arsenal na trećem mjestu premierligaške tabele s bodom viška i utakmicom manje, a u srijedu im predstoji meč zaostalog premierligaškog kola protiv direktnog konkurenta Tottenhama na Stamford Bridgeu.

Pobijede li "bluesi" u tom susretu imali bi šest bodova viška ispred četvrtoplasiranih "spursa" dva kola prije kraja i superiornu gol-razliku, te bi praktički osigurali barem četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

"Utakmica u srijedu bit će finale za obje ekipe. Mi smo u dominantnoj poziciji i nadam se da ćemo osvojiti tri boda protiv Tottenhama. Ako pobijedimo, bit ćemo u Ligi prvaka, ali Tottenham je očito dobra ekipa", rekao je privremeni Chelseajev menadžer Rafa Benitez.

"Za nas je to i dalje ključno, ali još je i bitnije za njih. Mislim da će biti sjajna atmosfera na Stamford Bridgeu."

Što se tiče same utakmice i pobjede protiv novog engleskog prvaka, španski je strateg rekao:

"Mislim da je United nakon osvajanja naslova malo opušteniji. Može se razumjeti da neki igrači nakon osvajanja naslova nisu dali 100%. Kada morate pobijediti i kada želite biti među prva četiri onda date nešto ekstra od sebe."