Saznaje Klix.ba
460

Bekrić će privremeno voditi Željezničar nakon što se klub razišao s Bašićem

N. Kustura
Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić privremeno će predvoditi Plave nakon što je danas klub s Grbavice odlučio prekinuti saradnju s dosadašnjim šefom stručnog štaba Nerminom Bašićem, saznaje portal Klix.ba.
Naime, u Željezničaru smatraju da je vrijeme za pronalazak novog trenera do naredne utakmice sa Slogom prekratko pa su se odlučili ekipu provjeriti Bekriću koji je već dugo involviran u tim kroz svoju funkciju koju obavlja na Grbavici.

Plavi već u subotu igraju utakmicu protiv Sloge, a prije reprezentativne pauze Željezničar će gostovati i Borcu. Kako saznajemo, Plavi bi upravo tokom reprezentativne pauze trebali dobiti novog trenera na duže staze, a nije isključeno da obje naredne utakmice ekipu predvodi upravo Bekrić s Bašićevim pomoćnicima.

Podsjetimo, nakon nekoliko dana razmišljanja čelnici Željezničara su danas odlučili da raskinu saradnju s Bašićem, te je preostalo još samo da se dogovore uslovi prekida ugovora.

Po Bašića je koban bio posljednji poraz kojeg je zabilježio u meču protiv ekipe Igmana iz Konjica. Igman je slavio rezultatom 2:0, a to je Željezničaru bio sedmi poraz u posljednjih devet utakmica.

Bašić je Željezničar vodio na 26 utakmica u Premijer ligi BiH i Kupu naše zemlje kao i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, zabilježio je deset pobjeda, 12 poraza i četiri remija.

Inače, Željezničar je trenutno osmoplasirani na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine s 15 osvojenih bodova. Plavi su u dosadašnjih 12 kola zabilježili pet pobjeda i sedam poraza te su trenutno od četvrtog mjesta koje vodi u Evropu udaljeni četiri boda uz utakmicu više.