Nogomet
0

Begović: Stoke uživa u izazovima Evropske lige

Totalsport
Asmir Begović
Asmir Begović
Bosanskohercegovački reprezentativni golman Asmir Begović (24) kaže kako Stoke City uživa igrajući ove sezone u Evropskoj ligi.

Stoke City je ulaskom u finale prošlogodišnjeg engleskog FA Kupa izborio nastup u Evropi. Zasad im ide jako dobro, jer su trenutno lider grupe E Evropske lige sa 4 boda iz dvije odigrane utakmice (pobjeda nad Bešiktašom 2:1 i remi u Kijevu s Dinamom 1:1), a u trećem kolu ugostit će u četvrtak navečer izraelski Maccabi Tel Aviv, za kojeg nastupa i bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

"Ovo je odlično za klub jer ovakve stvari se ne događaju često", izjavio je Begović za BBC Radio Stoke.

"Ovakve večeri trebale bi biti nešto u čemu će navijači uživati baš kao i mi. Nadamo se, kako klub sve više bude napredovao i bivao sve ambiciozniji, da učeće u Evropi može postati sve učestalije", dodaje 24-godišnji golman.

Stoke City nije poražen ove sezone u šest evropskih nastupa. U kvalifikacijskom dijelu uspješno su prošli splitski Hajduk i švicarski Thun.

"Svaka utakmica pruža svoje izazove. Naša grupa je vjerovatno najteža u Evropskoj ligi i ne postoji laka utakmica, tako da u svaku moramo ući dobro pripremljeni", za kraj će Begović.