Novi predsjednik NS BiH
37

Begić: Nastavit ćemo posao koji je počeo Komitet za normalizaciju

Piše: J. Hadžiahmetović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Elvedin Begić, novi predsjednik Nogometnog saveza, kazao je danas nakon izbora na ovu poziciju da će nastaviti posao koji je prije više od godinu i pol počeo Komitet za normalizaciju krovne kuće bh. nogometa.

Begić se na početku svog obraćanja zahvalio svima koji su glasali za njega, prijateljima i porodici koja je, kako kaže, najviše ispaštala u posljednjih godinu i pol koliko je novi predsjednik NS BiH bio član Komiteta za normalizaciju

"Nastavit ćemo sa poslom koji je Komitet počeo. Najvažnije je to da smo ušli u jednu fazu u kojoj je Savez dobio priliku da funkconiše bez određenih mjera koje su bile uvedene. Posebno bih se zahvalio Ivici Osimu na mukotrpnom radu", kazao je Begić.

Predsjednik NS BiH kazao je kako su večerašnji izbori pokazali povjerenje u članove Komiteta za normalizaciju.

"U ovom nogometnom savezu mi nismo važnu. To su igrači u reprezentacijama i klubovi zbog kojih postojimo. Ako napravimo anketu u zemljama okruženja, niko ne zna ko je predsjednik saveza. Trebamo se okrenuti pozitivnim stvarima", dodao je Begić te dodao kako će nastaviti reforme koje su pokrenute u NS BiH.

"Zahvalio bih se protivkandidatu Josipu Bevandi, predstavnicima FIFA-e i UEFA-e. Njihova prisutost daje određenu ozbiljnost. Molim delegate Skupštine da nam u narednom periodu pomognu jer mi kao pojedinci ne možemo ništa uraditi. Jak bh. savez i entiteski savezi su naš cilj", kazao je na kraju novi predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

Dva potpredsjednika NS BiH, Darko Ljubojević i Ivan Beus, također su kazali kako će nastaviti sa poslom tamo gdje je Komitet stao.

"Delegati Skupštine NS BiH pokazali su danas veliku dozu nogometne zrelosti. Prepoznali su rad Komiteta u proteklom periodu i to je ono što mi je drago", kazao je Ljubojević.

Beus se nada kako će opravdati povjerenje koje su im dali delegati.

"Osim naše reprezentacije nas zanima i to kako pomoći bh. nogometnim klubovima koji su na izdisaju", kazao je Beus.