Razgovor na terenu
0

Beganović dobio dresove dvije zvijezde Al-Nassra, Ronaldo mu dao obećanje za naredni meč

H. H.
Dženis Beganović u razgovoru s Ronaldom (Foto: Screenshot)
Dženis Beganović u razgovoru s Ronaldom (Foto: Screenshot)
Nogometaši Al-Nassra savladali su tadžikistanski Istiqlol Dushanbe rezultatom 3:1 u okviru 2. kola Azijske Lige prvaka, a zapažen nastup za goste imao je Dženis Beganović koji je asistirao. Na kraju meča, bivši igrač Željezničara "okitio" se s dva dresa zvijezda sudijskog kluba.

Beganović, kojeg je Željezničar otpisao na kraju prošle sezone jer se nisu mogli dogovoriti oko uslova ugovora, karijeru je ovog ljeta nastavio u redovima Istiqlola iz Tadžikistana i standardni je član najjače ekipe iz te azijske države.

Beganović se tako imao priliku naći oči u oči sa Cristianom Ronaldom, ali i ostalim zvijezdama saudijske ekipe poput Sadija Manea, Andersona Talisce, Marcela Brozovića, Aymerica Laportea, Alexa Tellesa...

Iako je imao želju da razmijeni dres s Ronaldom, Portugalac mu nije mogao ispuniti želju s obzirom da je već dogovorio razmjenu s drugim igračem, ali kako saznajemo, bh. nogometaš je uspio dobiti dresove Brozovića i Talisce.

Istovremeno, Ronaldo je obećao da će Beganoviću pokloniti dres u revanšu između ove dvije ekipe.

Inače, Istiqlol je poveo u 44. minuti kada je Sebai na lijep pas Beganovića šokirao domaće navijaače, ali preokret je uslijedio u nastavku.

Prvo je Ronaldo u 66. minuti poravnao na 1:1 svojim prvim golom u Azijskoj Ligi prvaka, a golovima Talisce u 72. i 77. minuti Al-Nassr je na kraju stigao do sigurne pobjede 3:1.