Nogomet
0

Beckham: Oduševljen sam dolaskom Van Gaala

Totalsport
David Beckham (Foto: EPA)
David Beckham (Foto: EPA)
Penzionisani engleski nogometaš David Beckham pozdravio je odluku svoga bivšeg kluba Manchester Uniteda da za novog menadžera imenuje holandskog stručnjaka Louisa van Gaala.

Nekadašnji trener Ajaxa, Barcelone i Bayerna u ponedjeljak je i službeno potvrđen za menadžera Crvenih vragova, a 39-godišnji Beckham to smatra dobrom odlukom.

"Van Gaal je u prošlosti dobro radio s mladim igračima, dovodio ih iz klupskih akademija u prve ekipa. To može biti samo dobro za United. Kao navijač Manchester Uniteda, oduševljen sam što je došao trener takvog ugleda, čovjek koji je radio s nekima od najboljih svjetskih nogometaša", rekao je Beckham za Sky Sports.

Priznao je, ipak, da ga je iznenadila odluka nekadašnjeg saigrača Ryana Giggsa da okonča igračku karijeru i u potpunosti se posveti ulozi Van Gaalova pomoćnika.

"Iznenađen sam što se penzionisao jer je i dalje igrao sjajno. Ryan je još uvijek u odličnoj kondiciji što je i logično jer inače ne bi mogao igrati tolike godine na vrhunskom nivou. Uloga mu se sada mijenja, ali siguran sam da će to biti lagani prijelaz jer on sve radi ozbiljno", dodao je Beckham.