Nogomet
0

Beckham i Owen ponovo u engleskoj reprezentaciji

FENA
Selektor engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren objavio je spisak od 26 igrača na koje računa za prijateljski dvoboj protiv Brazila 2. juna i kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EP 2008. protiv Estonije 6. juna.

Na spisku se nalazi i veznjak madridskog Reala David Beckham, što je prvi put da je pozvan nakon prošlogodišnjeg SP-a, kada je McClaren na selektorskom mjestu naslijedio Svena Gorana Erikssona.

"Vjerujem da će nam David Beckham pomoći da pobijedimo Estoniju. Bio je oduševljen pozivom, jer radi se o apsolutnom profesionalcu", rekao je McClaren.

Na McClarenovom spisku nalazi se i napadač Newcastlea Michael Owen kojem je ovo također prvi poziv u reprezentaciju nakon SP-a u Njemačkoj, na kojem je zadobio tešku povredu koljena.

Spisak: golmani: Paul Robinson, Scott Carson, Robert Green; odbrana: Phil Neville, Rio Ferdinand, John Terry, Wayne Bridge, Wes Brown, Jamie Carragher, Michael Dawson, Ledley King, Nicky Shorey; vezni red: David Beckham, Steven Gerrard, Jermaine Jenas, Joe Cole, Aaron Lennon, David Bentley, Michael Carrick, Frank Lampard, Stewart Downing, Kieron Dyer; napad: Peter Crouch, Michael Owen, Alan Smith, Jermain Defoe.