Nogomet
296

Baždarević za Klix.ba: HSV je napravio dobar potez, Emir je to zaslužio

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je bh. reprezentativac Emir Spahić dogovorio prelazak u HSV, zadovoljstvo u razgovoru za portal Klix.ba selektor Zmajeva Mehmed Baždarević nije krio.

"Znao sam da bi moglo doći do toga. Bit ću iskren i reći da je Spahićev dogovor sa HSV-om za sve nas dobra vijest. On je definitivno ovo zaslužio. Mogu reći i da je najviše dobio HSV, jer je Spahić došao kao slobodan igrač. Za reprezentaciju BiH je ovo također sjajno, jer smo vidjeli Emirovo ponašanje, njegovu igru i koliko on zapravo znači za ekipu. Nadam se da će se dobro spremiti za ono što nas čeka", izjavio je Baždarević.

On smatra da je HSV napravio dobar potez, koji ide u korist i reprezentaciji BiH.

"Želim mu što dužu karijeru i vjerujem da će ona trajati. Emir kao da doživljava drugu mladost, u Leverkusenu je demonstrirao zrelost i lakoću u svojoj igri, pa prema tome, mislim da će imati još lijepih sezona. HSV je definitivno napravio dobar potez, a Spahićev nastavak karijere u Bundesligi je za nas sjajna stvar", rekao je selektor.

Baždarević sutra stiže u BiH, gdje će se kratko odmoriti, a onda krenuti s pripremama za nastavak kvalifikacija, a posjetit će i neke igrače-

"Bio sam malo u BiH, pa sam obilazio neke igrače, gledao prijateljske utakmice. Sutra se vraćam u BiH, a onda ponovo krećem na put u obilazak igrača. Zasad nema ništa novo, ali može biti. Slijede konkretni razgovori s igračima s kojima smo već bili u kontaktu", kazao je popularni Meša.

Njegov osnovni cilj je da naš državni tim spremno dočeka važne kvalifikacijske utakmice.

"Nismo ni prestali raditi, napravili smo analize protivnika i znamo koje korekcije moramo napraviti. Cilj je da budemo što spremniji, jer što idemo dalje, bit će sve teže i komplikovanije. Moramo biti maksimalno koncentrisani, pa ne gubimo vrijeme", istakao je selektor.

Vremena za odmor, kako kaže, uspijeva pronaći.

"Ima vremena za odmor. Mnogo vremena provodim na poslovnim putovanjima, nedostaje mi porodica, ali nađem vremena. Međutim, kada stvari idu onako kako treba, odmor i ne treba", završio je Baždarević.