Nogomet
1.9k

Baždarević u suzama: Žao mi je, tužan sam...

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević bio je veoma razočaran nakon meča u Dublinu u kojem je naša selekcija izgubila sa 2:0 i ispala iz borbe za Euro iduće godine u Francuskoj, a poslije meča je i zaplakao.

"Teško je govoriti u ovom momentu i analizirati bilo šta. Žao mi je, tužan sam zbog svih navijača...

Nakon ove dvije utakmice mogu reći da smo morali i mogli više prikazati. Ne bih ulazio u detalje, povreda je bilo i previše... Znali smo kako Irci igraju, mogli su da nam naprave problem fizičkim duelima i borbenošću i upravo su nas na to dobili. Željeli su prolaz više od nas", smatra Baždarević.

"U prvom poluvremenu nismo bili jaki i čvrsti da izdržmo. Primili smo golove iz dvije greške nakon kojih je bilo teško se vraćati u igru. U ovakvim utakmicama mora se više pokazati i na ovom nivou se ne mogu praviti takve greške koje smo skupo platili".

"Što se tiče penala, to je bila velika i prestroga odluka sudije. Mislim da sudija Kuipers nije bio na nivou ove utakmice. On je bio najlošiji pojedinac utakmice", kaže Baždarević.

"Sigurno da je teško igrati kad nam je svaka utakmica bila nož iznad glave, imali smo kartone i povrijeđene igrače kroz kvalifikacije i na kraju kad su nam najviše trebali imali smo mnogo i povrijeđenih igrača i kartona..."

"Mi smo u Savezu već počeli razmišljati o mladim igračima, moramo analizirati još i planirati šta za budućnost. Ali, ako misliš da je 2:0 realno večeras, onda ja ne razumijem ništa o fudbalu. Poraz nam teško pada, ali žao mi je što smo ispali od ekipe koju smo morali i mogli dobiti".

Baždarević je mišljenja da je baraž izgubljen u prvom meču.

"Mislim da smo u Zenici morali napraviti prednost, ne želim da se vraćam i tražim opravdanja, ali da su uslovi bili normalni imali smo realne izglede da dođemo u Dublin sa prednošću. U Zenici smo umanjili naše šanse, a znali smo šta nas čeka ovamo", istakao je na kraju razočarani Baždarević.