Nogomet
492

Baždarević za Klix.ba: Srušili su mi se snovi, ali želim stvoriti još jači državni tim

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor bh. nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević bio je tužan i razočaran nakon poraza od Irske u Dublinu. Nakon prespavane noći u razgovoru za Klix.ba naglašava kako u budućnosti želi stvoriti još jači državni tim.

"Razočaran sam. Žao mi je zbog naših navijača, zaslužili su puno više. Ipak, takav je nogomet. Nismo bili na očekivanom nivou, ali život ide dalje. U narednom periodu trebamo biti još bolji i moćniji, a iz svega ovoga trebamo izvući pouke“, kazao je Meša za Klix.ba.

Baždarević je na konferenciji za medije u jednom trenutku rekao: "Ja bih sada rekao da prestajem raditi“. Neki su to protumačili kao eventualni odlazak, a selektor je to sve objasnio.

"Poslije utakmice su mi se srušili snovi. To što sam rekao mislio sam na situaciju da bih najradije otišao iz nogometa. Kada dođeš ovako blizu, a ne završiš posao, normalno je da se razočaraš. Ipak, nakon prespavane noći, kada se strasti slegnu, shvatiš da iz svega moraš izaći još jači. Svi smo podbacili u posljednje dvije utakmice i takve stvari se više ne smiju ponoviti. Reprezentacija je svetinja i odnos prema državnom dresu uvijek mora biti maksimalan. Vjerujem da u narednom periodu možemo popraviti određene stvari“, istakao je Baždarević.

Šef državnog tima istakao je kako danas putuje u Francusku.

"Situacija u državi u kojoj živim s porodicom je vanredna. Zajedno s porodicom ću u naredna dva-tri dana doputovati u Sarajevo“, zaključio je Baždarević.