Nogomet
127

Baždarević: Šunjić je svojim igrama natjerao Stuttgart da ga dovede

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetšestogodišnji bh. stoper i član nogometne reprezentacije BiH Toni Šunjić danas je potpisao ugovor s njemačkim bundesligašem Stuttgartom. Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević je istakao važnost ovog transfera, kako za Tonijevu karijeru, tako i za naš državni tim i ostale bh. nogometaše.

"Ovaj transfer je velika stvar. Toni je svojim igrama natjerao Stuttgart da ga dovede. Međutim, velike zasluge za njegov dolazak u Bundesligu sigurno imaju naši igrači koji su igrali ranije u Njemačkoj, posebno Emir Spahić. Ne treba zaboraviti Hasana Salihamidžića, Sergeja Barbareza, Vedada Ibiševića i druge. Njihove igre su ponukale njemačke klubove da razmišljaju o našim igračima. Za Šunjića je ovo definitivno velika stvar, jedna vrlo važna stepenica u njegovoj karijeri. Nadam se da će opravdati povjerenje jednog velikog kluba kao što je Stuttgart", izjavio je Baždarević.

Šunjićev transfer ima veliku važnost.

"Toni će skupiti vrijedno iskustvo u Bundesligi, koje će biti korisno za reprezentaciju BiH. Njegov transfer u Stuttgart je priznanje za njegovu igru i naš nogomet", završio je Baždarević.