Nogomet
0

Bayernovi navijači protiv Bayera iskazuju podršku Hoeneßu

Totalsport
Uli Hoeneß
Uli Hoeneß
Velika grupa navijača njemačkog nogometnog giganta Bayerna planira sljedeće nedjelje iskazati podršku klupskom predsjedniku Uliju Hoeneßu.

Bivši nogometaš i glavni direktor, a danas predsjednik kluba, 59-godišnji Uli Hoeneß, pao je u nemilost nekih Bayernovih navijača, koji su ga žestoko vrijeđali tokom nedavne utakmice protiv Borussije Mönchengladbach na Allianz Areni.

Navijači su klupsku legendu uzeli na zub nakon što je ponudio finansijsku pomoć posrnulom gradskom rivalu 1860 Münchenu, kojem je prijetio stečaj, ali i zbog želje da na vrata dovede Schalkeovog čuvara mreže Manuela Neuera koji nije po volji najradikalnijim pristalicama Bayerna.

U dvoboju odigranom 2. aprila, ti su navijači razvili transparente sa sloganima koji su jasno davali do znanja da su upereni protiv Hoeneßa, a na nekima su ga navijači prozvali i ''lažovom''.

Hoeneß je priznao da ga je takva reakcija navijača šokirala.

No, ne misle svi tako. Bayern će u nedjelju ugostiti Bayer iz Leverkusena u 30. kolu Bundeslige. Bit će to utakmica od iznimno velike važnosti za obje ekipe, Bayernu zvog lova na pozicije koje vode u Ligu prvaka, a Bayeru zbog borbe za naslov prvaka. Velika grupa navijača će u poluvremenu te utakmice zapjevati: ''Ustanite, ako ste zajedno s Hoeneßom''.

"Želimo pokazati da smo mi, većina navijača, na Hoeneßovoj strani, te da podržavamo njegov ostanak na trenutnoj poziciji u klubu. Isto tako, pokazat ćemo da ne prihvaćamo uvrede koje su usmjerene prema njemu", izjavio je za jedne minhenske novine organizator akcije Fabian Bartosch.