Nogomet
0

Bayernovi igrači na team buildingu na Heynckesovoj farmi

Totalsport
Foto: FCB.de
Foto: FCB.de
Sedmicu uoči krune sezone, finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, nogometaši Bayerna gradili su timski duh na seoskom imanju svog trenera Juppa Heynckesa.

Nakon što su u posljednjem kolu Bundeslige slavili na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach, u rodnom gradu svoga trenera, igrači bavarskog kluba su autobusom za 15-ak minuta stigli u selo Schwalmtal u kojem se nalazi Heynckesova farma. Tamo su im, osim trenera, domaćini bili i njegova supruga i brat, te pas Cando s kojim se posebno sprijateljio Bastian Schweinsteiger.

Heynckes je za ovu priliku angažirao i posebnog kuhara koji je igračima i vodstvu Bayerna pripremio salatu od škampa, pa lokalni specijalitet - rajnski kiseli odrezak, te štrudlu od jabuka sa sladoledom od lješnjaka.

Za večeru je zapravo zaslužan Jerome Boateng koji je od trenera dobio obećanje da će počastiti cijelu ekipu kad 24-godišnji stoper potigne prvi gol u Bundesligi. To se napokon dogodilo u martu protiv Fortune Düsseldorf, a umjesto u restoran, trener je pozvao igrače na svoju farmu.

Heynckes je u subotu odradio posljednju trenersku utakmicu u Bundesligi. Na kraju sezone odlazi iz Bayerna, ali još uvijek nije poznato ide li u penziju ili će nastaviti raditi u inostranstvu.