Nogomet
16

Bayern savladao Frankfurt, Šunjić se povrijedio u remiju Stuttgarta

Piše: O. T.
Franck Ribery (Foto: EPA)
U 28. kolu Bundeslige Bayern Minhen je na svojoj Allianz Areni s minimalnih 1:0 savladao Franfkurt.

Bavarci sada imaju tri vezane pobjede u Bundesligi, a te tri pobjede su upisane s ukupnom gol-razlikom 7:0. Tim Pepa Guardiole napravio je još jedan korak ka odbrani titule i pri tom je ostao na samo 13 primljenih golova u ovoj sezoni njemačkog prvenstva.

Iako su Bavarci imali totalnu nadmoć nad protivnikom, slavili su tek s minimalnih 1:0, a gol je postigao Franck Ribery u 20. minuti. Ovo je bila prva zvanična utakmica Bayerna u kojoj su u početnoj postavi imali četiri španska igrača; Xabi Alonsa, Javi Martineza, Thiaga i Bernata.

Darmstadt je na svom terenu podijelio bodove sa Stuttgartom (2:2). Ovo je bio sudar dva bh. reprezentativca Marija Vrančića, veznjaka Darmstadta, i Tonija Šunjića, štopera Stuttgarta. Nažalost, Šunjić se povrijedio u 21. minuti i napustio teren, dok je Vrančić zamijenjen pred kraj meča.

Domaći tim je poveo golom Wagnera u 26. minuti, ali je do kraja poluvremena ekipa Jürgena Kramnyja golovima Gentnera (45') i Ruppa (45+3') napravila preokret i povela sa 2:1. Samo šest minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno da Darmstadt izjednači golom Niemeyera na asistenciju Marija Vrančića nakon centaršuta iz slobodnog udarca. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

Gostujuću pobjedu upisao je Hamburger SV protiv Hannovera (3:0). Strijelci za HSV bili su Cleber (61'), Ilićević (73') i Muller (75'), a novi nastup za goste upisao je bh. reprezentativac Emir Spahić.

Iznenađenje i ubjedljivu pobjedu upisao je Ingolstadt koji je sa 3:0 savaldao Schalke, ekipu koja se bori za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Ovim porazom Schalke je napravio korak nazad, a "presudili" su mu Hartman (penal, 29'), Hinterseer (45+2') i Lazcano (65').

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Mainz i Augsburg, a slavio je domaćin rezultatom 4:2. Golove za Mainz postigli su Clemens (13', 76') i De Blasis (24, 53'), dok su za goste pogađali Ciauby (9') i Koo Ja-Cheol (40').

Tabela: