Vedad Ibišević
0

"Bayern je zaslužio pobjedu"

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Bayern i Hoffenheim pružili su u petak na Allianz Areni vrlo dopadljivu igru u prvoj utakmici Bundeslige nakon zimske stanke. Bayern je zasluženo pobijedio s 2:0.

Bavarski je klub u prvoj utakmici 18. kola njemačkog prvenstva na svojoj Allianz Areni, pred 69.000 gledatelja, upisao sedmu pobjedu u nizu u službenim utakmicama i barem privremeno zasjeo na vrh Bundeslige.

Akteri iz oba tabora slažu se da je prvo poluvrijeme proteklo u dosta ravnopravnoj igri, a Bavarci su do pogotka stigli dosta sretno u 35. minuti, kada je s lijeve strane loptu u kazneni prostor ubacio Schweinsteiger. Hrvatski branič Hoffenheima Josip Šimunić pokušao ju je izbiti glavom, ali samo ju je prebacio na drugu stativu gdje ju je dočekao Martin Demichelis i lakoćom smjestio u mrežu.

No, u drugom poluvremenu je Bayern potpuno nadigrao Hoffenheim, Arjen Robben je s pozicije desnog krila konstantno sijao paniku u obrani gostiju, a Mario Gomez mogao se proslaviti, ali ga lopta nikako nije slušala, barem kada je u pitanju ekzekucija. Bayern je ipak uspio zabiti jedan gol, u 86. minuti. Mark van Bommel je s desne strane uputio oštru prizemnu loptu u šesnaesterac, a Klose ju je u padu zakucao u gol gostiju.

Bosanskohercegovački reprezentativci u dresu Hoffenheima, Sejad Salihović (žuti karton) i Vedad Ibišević, odigrali su svih 90 minuta. Salihović je dobio četvorku od novinara Bilda, a Ibišević još slabiju peticu.

Vedad Ibišević ponudio je svoje viđenje nakon dvoboja:

"Počeli smo utakmicu jako dobro, pritisnuli Bavarce s presingom. Nažalost, u prvom poluvremenu smo primili gol dosta nesretno. Nakon toga je Bayernu bilo lakše, čekali su svoje prilike iz kontranapada. U drugom poluvremenu zaigrali smo s više rizika, čime smo otvorili prostor Bayernu za brojne kontranapade. Treba priznati da je Bayern u ovoj utakmici ipak bio nešto bolji."