Stiglo je objašnjenje
43

Bayern doveo pojačanje i izazvao pravu konfuziju: Zašto je dobio Kaneov broj dresa

D. P.
Napadač stiže iz Švedske (Foto: Bayern/Footy Headlines)
Napadač stiže iz Švedske (Foto: Bayern/Footy Headlines)
Nakon više od mjesec dana pregovora, Bayern je realizovao dovođenje mladog švedskog nogometaša Jonaha Kusi-Asarea, a njegovo predstavljanje izazvalo je pravu konfuziju kod navijača.

Kusi-Asare je 16-godišnjak kojeg je Bayern želio dovesti sedmicama. Pregovori su bili vrlo napeti, a na kraju je plaćen 4,5 miliona eura, plus dva miliona bonusa švedskom AIK-u iz Stockholma. Također, švedski klub će imati i dio od naredne prodaje ovog supertalentovanog napadača.

Mladog nogometaša porede sa Zlatanom Ibrahimovićem, a danas je predstavljen s dresom Bayerna i brojem "devet" na leđima. Ništa tu ne bi bilo čudno da Bayern i posljednje veliko pojačanje nije predstavio s istim brojem.

Naravno, najbolji strijelac Bundeslige Harry Kane u augustu je zadužio "devetku" i svima je bilo neobično to što je Kusi-Asare dobio isti broj. Rasprave i konfuzija na društvenim mrežama išle su dotle da su neki čak pominjali i kako je Kane nezadovoljan u Bayernu te da bi mogao u finišu prijelaznog roka otići iz kluba.

Objašnjenje je stiglo naknadno. Kusi-Asare je zadužio "devetku", ali u drugom timu Bayerna te juniorima u kojima će nastupati na početku karijere. Ubrzo bi trebao dobiti i šansu u prvom timu Bavaraca, ali tada će nastupati pod drugim brojem.

Kusi-Asare je prošao omladinske selekcije reprezentacije Švedske, za koju je nastupao i njegov otac Jones, koji je porijeklom iz Gane.