Turska Superliga
98

Batshuayi ponovo junak Fenera: Belgijanac ušao umjesto Džeke i donio Feneru izuzetno važan trijumf

E. K.
Trabzonspor - Fenerbahče (Foto: Twitter)
Trabzonspor - Fenerbahče (Foto: Twitter)
Fenerbahče je u 30. kolu turske Superlige pobijedio Trabzonspor rezultatom 3:2 i tako zadržao korak za vodećim Galatasarayjem.

Poveli su gosti već u 13. minuti susreta preko Freda da bi isti igrač udvostručio prednost turskog velikana u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela.

Tu nije bio kraj golovima na ovom susretu budući da je Enis Bardhi u 63. minuti susreta postigao spektakularan gol iz slobodnjaka i smanjio prednost Fenera.

U 78. minuti susreta uslijedio je još jedan šok za navijače Fenera budući da je dosuđen kazneni udarac za domaće, a siguran realizator najstrožije kazne je bio Trezeguet.

Potom je trener Fenera Ismail Kartal izveo iz igre našeg Edina Džeku u 83. minuti susreta, a umjesto njega uveo Michyja Batshuayija koji mu se revanširao golom za pobjedu četiri minute kasnije.

Naš drugi reprezentativac Rade Krunić nije ulazio u igru na ovom susretu, a Edin Višća je kod Trabzona proveo cijeli susret na terenu.

Fenerbahče je i dalje drugi na tabeli sa 79 bodova, dva manje od vodećeg Galatasaraya dok je Trabzon ostao treći sa 49 bodova.

U sljedećem kolu Trabzon će gostovati kod Konyaspora dok će Fenerbahče na svom terenu dočekati sastav Adane Demirspor.

Rezultat i strijelci:

Trabzonspor - Fenerbahče 2:3 (Bardhi 63', Trezeguet (p) 78' / Fred 13', 45+4', Batshuayi 87')

Tabela: