La Liga
35

Barcelona s lakoćom savladala Alaves, oporavljeni Pjanić ušao s klupe

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone su pobijedili Alaves u 23. kolu španske La Lige ubjedljivim rezultatom 5:1.

Barceona je dominirala od početka susreta, a u vodstvo je došla u 29. minuti kada je 18-godišnji debitant Ilaix Moriba asistirao, a Francisco Trincao pogodio za 1:0.

U 36. minuti Lionel Messi je zatresao mrežu gostiju, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Ipak, Messi se u strijelce upisao u 45+1. minuti kada je sa 25 metara pogodio po zemlji od stativu za 2:0.

Luis Rioja je u 57. minuti smanjio rezultat na 2:1 nakon velike greške Moribe koji mu je poklonio loptu pred svojim golom.

Barcelona je nastavila dominirati, pred golom gostiju su se redale prilike jedna za drugom. Oporavljeni Miralem Pjanić je u redovima Barce u igru ušao u 72. minuti kada je zamijenio Frenkieja De Jonga.

Samo dvije minute nakon njegovog ulaska u igru Barcelonaje stigla do dva brza gola. Pedri je poslao sjajnu loptu za Messija, on izlazi sam pred Fernanda Pacheca, golmana gostiju uspijeva intervenisati a lopta dolazi do Trincaa koji je šalje u prazan gol za 3:1.

Tek što su gosti krenuli sa centra igrači Barce su im oduzeli loptu, a Messi je ponovo šutirao sa distance, ovaj put u gornji lijevi ugao za 4:1.

Konačnih 5:1 postavio je Junior Firpo u 80. minuti susreta. Messi je sjajno dodao loptu Antoineu Griezmannu preko cijele odbrane gostiju, Francuz pronalazi beka na drugoj stativi, a Firpu nije bilo teško pogoditi za 5:1.

Barcelona- Alaves 5:1 (Trincao 29., 74., Messi 45+1., 75., Firpo 80. - Rioja 57.)

Tabela: