Nogomet
0

Barcelona poslala zvaničnu ponudu za Pjanića

Nezavisne novine
FC Barcelona, španski i evropski fudbalski gigant, poslao je zvaničnu ponudu francuskom Metzu, u kojoj je naglasio da želi "kupiti" našeg Miralema Pjanića, prenose "Nezavisne novine".

Fahrudin Pjanić, otac ovog talentiranog fudbalera potvrdio je ovu informaciju.

"Tačno, u Metz je za Miralema stigla zvanična ponuda Barcelone", naglasio je Pjanić.

Txiki Begiristain, sportski direktor Katalonaca, gledao je polufinalnu utakmicu Kupa Francuske između Lyona i Metza. "Meta" mu je bio Karem Benzema, napadač Lyona, ali je stadion napustio oduševljen izvedbom našeg "čuda od djetata".

"Sada je na klubovima da se dogovore. Što se tiče Miralema, on se ne boji igrati nigdje ni protiv koga. To je dokazao i u susretu s Lyonom. Najbitnije u cijeloj priči je da se nikome ne nameće. Svi ga traže", rekao je za Nezavisne novine Pjanić senior, dodavši da su osim Barcelonine u Metz stigle i zvanične ponude Lyona i Olimpik Marseille

Carlo Molinari, predsjednik Metza, nedavno je na službenoj klupskoj stranici izjavio da klub koji želi angažovati Pjanića mora uplatiti obeštećenje od 10 miliona eura.

"Obeštećenje nije fiksno. To je najniža cijena koja se mora platiti za njegove papire. Naravno, za velike klubove i cijena je drugačija. Lyon ili Barcelona moraće platiti mnogo više," riječi su Miralemovog oca Fahrudina.

U francuskim medijima je procurila informacija da bi Pjanić mogao dobiti francuski pasoš, te zaigrati za "trikolore". Ove špekulacije Pjanić senior je demantovao:

"I ja sam nešto načuo, odnosno pročitao i čuo u medijima, ali od toga nema ništa! Miralem je odabrao BiH, potpisao je pismo da želi igrati za našu reprezentaciju i sada se samo čeka da mu FIFA dozvoli nastup. Bh. lična karta i pasoš su spremni i "čekaju" da dođemo, da on to potpiše i to ćemo vjerovatno uraditi u toku naredne dvije sedmice", kaže Fahrudin Pjanić.