Primera
0

Barcelona iz voza u autobus, iz autobusa u pobjedu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nevjerojatan dan, u kojem su vodili utrku s vremenom kako bi stigli na utakmicu u Pamplonu, nogometaši Barcelone okončali su uvjerljivom pobjedom protiv Osasune (3-0) u 14. kolu španjolskog prvenstva.

Katalonski je klub u rano poslijepodne objavio kako je utakmica odgođena do nedjelje zbog štrajka kontrolora leta u Španjolskoj, ali vrlo brzo je stigao demanti iz Španjolskog nogometnog saveza koji je poručio kako se dvoboj mora odigrati prema utvrđenom rasporedu, dakle u subotu u 20 sati. Barceloni nije preostalo ništa drugo nego da ekspresno krene prema željezničkom kolodvoru Sants odakle su se nogometaši Pepa Guardiole u 16 sati superbrzim vozom uputili ka Zaragozi. Tamo ih je dočekao autobus koji ih je odvezao do Pamplone, a na stadion su stigli u 19.55! Utakmica je, ipak, nakratko odgođena, točnije počela je u 20.50, a unatoč umoru i činjenici da su samo pet sati ranije mislili da u subotu neće imati nikakvog posla, Messi i društvo su ponovno bili sjajni.

Upravo je argentinski genijalac još jednom bio junak utakmice. Najprije je u 25. minuti proigrao Pedra za vodstvo 1-0, da bi u drugom poluvremenu i sam dvaput zabio za konačnih 3-0. Prvi je put bio precizan u 64. minuti nakon dodavanja Davida Ville, a potom je u 82. minuti iskoristio jedanaesterac koji je sam i izborio nakon što ga je srušio Sergio.

Subotnjim je pogocima Messi preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca Primere, na kontu ima 15 golova, jedan više od Realova Cristiana Ronalda.

Spomenimo i da je Osasuni ovo bio prvi ovosezonski poraz na domaćem terenu, no momčad Josea Antonija Camacha je iznimno loša u gostima tako da se nalazi tek na 12. mjestu ljestvice.

U drugoj završenoj utakmici subotnjeg programa Levante je kod kuće svladao Atletico Madrid s 2-0.

Primera, 14. kolo:

Osasuna – Barcelona 0-3 (Pedro 25, Messi 64, 82 - 11m)